Kunne du bruge artiklen?

Børnepris til brobyggende ildsjæle i Horsens

Støtteforeningen Broen i Horsens modtager i år Børns Vilkårs pris – Peter Sabroe Prisen. Via idrætten formår ’Broen’ at skabe medvind og succes for en af samfundets mest sårbare grupper: udsatte børn og unge. Det kan få stor betydning for deres fremtid, mener Børns Vilkårs formand, der overrakte prisen, da AC Horsens mødte FCK på hjemmebane, mandag den 17. oktober.


Hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om en dansk Zlatan, var det måske en ide at aflure Støtteforeningen Broen i Horsens dens tricks. Den frivillige forening støtter udsatte børn og unge – mange med anden etnisk baggrund – i at blive aktive udøvere i byens idrætsliv. Et øjensynligt bevis på, at projektet lykkes, er rækken af mesterskaber som de unge har været med til at hive hjem fx: Tre Danmarksmesterskaber, seks jyske mesterskaber og en anfører for det danske ungdomslandshold i basketball. Et omend endnu større resultat er de hundredvis af børn og unge, der får et indholdsrigt fritidsliv:

”De aktive mennesker bag ’Broen’ udviser et utrætteligt engagement, tålmodighed og gåpåmod, som bygger bro til det lokale erhvervsliv, kulturliv og idrætsliv. Gennem idrætten får børnene et stort socialt og personligt udbytte. Større selvværd, venskaber og et lokalt netværk styrker deres udvikling – også i skolen. Det kan vise sig at bane vejen for et godt voksenliv også,” siger formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk. 

Overrakt under Superliga-kamp
Tusindvis af danske børn lever i dag i familier, hvor en eller begge forældre er narkomaner, alkoholikere eller slås med andre sociale problemer, der gør, at overskuddet til at give sine børn et sundt og meningsfyldt fritidsliv mangler.

I Horsens kunne Hans Søgaard ikke blot lade stå til, derfor stiftede han Broen. I dag knokler syv frivillige medarbejdere med at give udsatte børn og unge mulighed for at deltage i det lokale idrætsliv bland andet i form af hjælp til betaling af kontingent og anskaffelse af det nødvendige idrætsudstyr. Siden Broen så dagens lys i 2002 er mange hundrede børn blevet hjulpet og pt. får mere end 400 børn støtte bare i Horsens. Hans Søgaard er meget glad for, at foreningen nu bliver tildelt Peter Sabroe Prisen:

”Det er en stor anerkendelse af vores arbejde. Jeg håber, Peter Sabroe Prisen kan være medvirkende til, at konceptet bag Broen spredes til endnu flere byer landet over,” siger han og fortæller, at foreningen i dag har forgrenet sig til ti byer i Danmark.

Børns Vilkårs pris er opkaldt efter børnerettighedsforkæmperen Peter Sabroe. Den gives til en person eller institution, der har gjort en særlig indsats for udsatte danske børn og unge. Mandag den 17. oktober overrakte Peter Albæk prisen til Broen, da AC Horsens spillede superligakamp mod FCK i Horsens.
Kontakt: Hans Søgaard, stifteren af Støtteforeningen Broen i Horsens: 75 64 6800
Peter Albæk, formand for Børns Vilkår: 50 51 6262
Charlotte Geckler, presseansvarlig, Børns Vilkår: 26 84 3640

Tidl. modtagere af prisen: Bedsteforældre for asyl (2010), ’mobbespecialisten’ Helle Rabøl Hansen (2009), journalisterne Mads Brügger og Nicolaj Thomassen for bogen: ’Grænselandet. Tøndersagen efterforsket’ (2008) og socialrådgiver og forfatter Tine Bryld (2007).

Kommentarer

Forslag til prismodtager næste gang. (Yahyia Hassan)

Hej Børns vilkår. Jeg kender ikke endnu projektet Broen, men det er sikkert et godt projekt at tildele denne pris, så tillykke med det. Men jeg har hørt om Peter Sabroe, da jeg selv var barn, fra en voksen, der fortalte beundrende om ham, og så tænkte jeg nu, at når den næste gang skal uddeles, Peter Sabroe Prisen, kunne Yahyia Hassan være et godt bud. Og derfor fandt jeg denne organisation og hjemmeside, hvor Prisen uddeles. Han, Yahia, fortjener også sådan en pris. Så til næste år eller en anden tilsvarende pris. Han er fantastisk og smuk i sin udvikling fra rod til digter. Ikke alle mestrer det. Jeg vidste ikke, det kunne stå så galt til, som han beskriver, men jeg har da nok fornemmet et og andet i periferien, der ikke altid har forekommet så pædagogisk som man ville forvente almindeligvis, men ikke noget, jeg kunne sige med sikkerhed, da jeg ikke har set det med egne øjne, og det udspringer nok af forældrenes egne traumer bl.a. som det jo ofte gør hos alle. Og jeg kender tværtimod mange udlændinge for det rigtigt gode, venner, bekendte, naboer etc. og en gammel ekskæreste også fra Mellemøsten. Så alt det Yahia beskriver var også nyt for mig. Men når man tænker på vores egen fortid, beskrevet i film og bøger, eller oplevet, hvordan børneopdragelsen var engang, både i nogle familier, i folkeskolen engang, og på børnehjem osv. så forekommer det ikke så sært endda, at der også en dag ville springe en sådan "bombe" af oprør mod hårhændede opdragelsesmetoder indenfor muslimske kredse. Men husk, det er ikke hos alle, det er sådan. Man skal ikke kalde ham vantro, men beundre hans mod til at stå frem. For det er jo altså andre, der har vanhelliget deres egen religion ved at være så voldelige i religionens favør. Nogle har "mod" til at dø for deres religion, nogle har "mod" til at slå ihjel for deres religion, men han har mod til at kæmpe for retten til at leve for sin egen skyld og for andre, der har det ligesom ham. Stort klap på skulderen til ham også.AJ

25-11-2013
Show 1 - 1 of 1

Din Kommentar

 
  1. Title *

Captcha Image

Skriv koden, vist herover *
* skal udfyldes
 


Børns Vilkår Trekronergade 126 F 2500 Valby 35 55 55 59 bornsvilkar@bornsvilkar.dk